18/12/13

II- Com escriure a Internet: la redacció de les frases

Com vam explicar a la nostra anterior entrada Com escriure a Internet: recomanacions bàsiques, el nostre objectiu a la xarxa és comunicar-nos i per això cal que ens llegeixin. Però també que ens entenguin. Quins són els trucs per fer arribar el nostre missatge? 












Analitzem aquestes dues frases:

• Les nostres bosses són fetes pel nostre propi departament de disseny.

• Les nostres bosses tenen un disseny exclusiu.

Fer-ho fàcil

És evident que, comparada amb la segona, la primera frase resulta ambigua. Fins i tot ens podríem preguntar perquè ens ho estan dient, això. A més, és una frase passiva i hem de fer més esforç per assimilar-la.

La segona, en canvi, és directa i clara. No ens demana pensar i, sobretot, ens transmet una idea inequívoca. És importantíssim utilitzar frases senzilles que vagin al gra per tal d’assegurar-nos que el nostre missatge arriba.

Ser breu

Així mateix, si la segona frase s’entén més fàcilment també és perquè és més curta. Convé fer servir frases i paraules concises i fàcils que es digereixin ràpidament per fer-nos entendre de manera eficient.


Si trobeu altres exemples com aquests, bons o dolents, navegant per Internet, no dubteu a comentar-nos-els, aquí o al nostre Facebook! 

Altres entrades relacionades


L'equip de wordweb - Núria Soto
La solució per a la PIME