28/1/14

IV- Necessitem un web nou. Per on comencem?


Per garantir l’èxit, a la tecnologia posem-li fàcil

Un cop tenim el web definit i dissenyat, és el torn de l’equip tecnològic.

Web dels salons de Fira Barcelona
Perquè el projecte no es descontroli al llarg del procés de definició, haurem de contar amb l’equip tecnològic des de l’inici, especialment si ja està decidida la tecnologia que utilitzarem, per tal que la solució que es proposi tingui en compte les possibilitats de la tecnologia a emprà.

Creiem que és important, per a aconseguir un bon resultat, no deixar en mans dels tecnòlegs la definició del projecte, perquè massa vegades l’analitzen a partir de les problemàtiques tècniques sense tenir en compte les necessitats comunicatives i les necessitats dels usuaris.

Fent-ho així, els tecnòlegs només s’han de preocupar per resoldre el repte tecnològic, que no és poc, d’acord amb el que s’hagi definit. Fent-ho així els hi posem fàcil.

L'elecció de la tecnologia

Si ens toca decidir la tecnologia triem-la en funció de les necessitats que hem identificat pel web incloent, entre les necessitats, aspectes com la seguretat o la integració amb les bases de dades corporatives.

Si ens hem d’integrar en un entorn Microsoft, poder val la pena optar per una solució Microsoft. En canvi si no estem lligats a una tecnologia concreta, valdrà la pena que explorem les opcions open-source.

Si optem per una tecnologia que ens proposa utilitzar els mòduls pre-existents, haurem de valorar fins a quin punt hem de personalitzar el desenvolupament per mantenir la qualitat i la usabilitat. Si l’hem de tocar massa, perdrem les avantatges de la modularitat. En tal cas, poder hem de pensar en un projecte a mida.

Val la pena que pensem cap a on pot evolucionar el projecte per tenir-ho en compte en el moment del desenvolupament. Però la mirada no pot anar massa enllà, diuen que un any web són 2,8 mesos, ja que correm el risc que, quan desenvolupem la solució que vam pensar, ja sigui obsoleta.

Sempre serà bo transmetre a un tècnic tot el què necessitem per tal que ens ajudi a trobar la solució idònia.

Propera entrada

A la propera entrada parlarem de la continuïtat del projecte: manteniment i evolució


Entrades anteriors de Necessitem un web nou. Per on comencem?



L'equip de wordweb

La solució per a la PIME