15/11/13

Un text ben treballat és imprescindible per aconseguir un web usable

Per wordweb la usabilitat abasta tot el procés de definició, conceptualització i formalització. El contingut i, per tant el text, formen part indestriable de tot el procés. 


Per això ens alegrem que FUNDÉU (fundació del BBVA) parli de la usabilitat del text, posició en la que a vegades ens hem sentit una mica sols.


Cómo la aplicamos en el lenguaje?
Quién no ha oído decir alguna vez que «hay que escribir para la web», y es que no solo es importante escribir gramaticalmente bien, sino que tenemos que presentar el contenido de modo que atraiga a los lectores. El contenido es el núcleo de la web. Así, debemos identificar a nuestro público objetivo, escucharle y estudiarle, para saber qué lenguaje, qué tono, debemos utilizar para comunicarnos con ellos de manera efectiva.
Por otro lado, el espacio con el que contamos en la pantalla es escaso, el tiempo que invierten los usuarios en leer nuestro contenido, más escaso todavía, así que es aconsejable seguir una serie de pautas a la hora de presentar la información (…)”


Ana Pérez para Manual de Estilo 

Ara bé, per escriure bé per a web, no només cal seguir les pautes de redacció, cal tenir molt clar el discurs i què diem en cada pàgina, ja que només uns textos adequats i ben escrits faran que la nostra experiència d’usuaris, al navegar per un web, sigui positiva.

Per tant, en la posició de Fundéu i trobem a faltar com es defineix l’estratègia comunicativa, com es concreta en un discurs coherent pel conjunt del web i com s’aconsegueix alinear a tota l’organització, ja que és el conjunt d'aquets elements, més l'adequació de l'escriptura, el que facilitarà la usabilitat.


Entrades relacionades

Dialoga amb els teus clients oferint-los continguts útils.

L'equip de wordweb